085 303 56 61

24/7 bereikbaar

info@lekkagemeldpunt.nl

Binnen 24 uur antwoord

Technieken

Nauwelijks slopen waardoor de impact voor onze klanten minimaal is.

De nieuwste technieken op het gebied van lekdetectie en herstel

Heb je lekkage? Mogelijk maak je je zorgen om al het sloopwerk wat er verricht moet worden om de lekkage op te sporen. Logisch dat je daar bang voor bent. Het herstel kost weer tijd, stof overal en dan maar te zwijgen over wat dat dan allemaal wel niet moet kosten. Maak je maar geen zorgen! Wij gebruiken de nieuwste technieken op het gebied van lekdetectie en herstel. Hierbij hoeven we niet of nauwelijks te slopen waardoor de impact voor onze klanten minimaal is. Welke techniek er gebruikt wordt, is deels afhankelijk van de (mogelijke) plaats van de lekkage.

  • Bel gratis 085 303 56 61 (24/7 bereikbaar)

Ultrasoon detectie

Een van de nieuwste technieken op het gebied van lekdetectie is het verrichten van ultrasoon metingen. Deze techniek is ook een van de meest gebruikte technieken. Bij ultrasoon detectie wordt er gebruik gemaakt van geluid voor het opsporen van lekkage in de constructie van een gebouw. Hoe lager de toon die door de meter wordt opgevangen, hoe groter doorgaans de lekkage is. Deze geluiden zijn vaak door het menselijk oor niet waar te nemen.

Handige hulpmiddelen

Traceergas en rookgas zijn ook handige hulpmiddelen voor het achterhalen van een lekkage. De rooktest wordt vooral ingezet voor het ontdekken van een lek in een dak. De medewerker blaast rookgas onder de bedekking van het dak. Simpel gezegd is het lek daar waar het rookgas door het dak naar buiten ontsnapt. Traceergas is een mengsel van stikstof en waterstof. Traceergas wordt gebruikt om een lekkage in een leiding, zoals een gas- of waterleiding, op te sporen. Het gas wordt met veel druk de leiding ingebracht. Het gas zal door de druk door het lek naar buiten ontsnappen. Met behulp van een gasmeter wordt het gas, en daarmee de locatie van het lek, opgespoord.

Uitsluitings- en verkleiningstechniek

Endoscopie is een van de populairste technieken in dit vak. Met een camera kun je overal kijken, bijvoorbeeld in afvoerbuizen. Ook infrarood is een hulpmiddel. Lekkages zorgen voor temperatuurverschillen. Infrarood zal deze verschillen detecteren. Door gebruik te maken van de uitsluitings- en verkleiningstechniek begin je bij de grootst mogelijke problemen en de rest sluit je tijdelijk af. Zo werk je toe naar steeds kleinere problemen, tot je uiteindelijk bij de oorzaak uitkomt. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan direct een offerte aan.

Neem contact met ons op

Wil je weten wat wij voor je kunnen doen, neem dan contact met ons op. Wij maken graag een vrijblijvende offerte.